onsdag 5 januari 2011

12000

 

Ja, såg nu att jag har över 12000 besökare. Om det ändå vore om DAN!? haha. Nej, men det var lite roligt.

Kvällen har vi ämnat åt Wii. Jisses va saker man kan göra alltså!

Ojoj.

Nu väntar jag bara tills detta kommer hem i brevlådan! Suttit och kollat på youtube på lite olika klipp där dom kör Wii zumba. Ser såå roligt ut och hoppas verkligen att det ÄR det också!

 51G1Tm5rArL._SL500_

Har anmält mig till den där dansklassen också, är prova-på gång den 27 januari tror jag det var. Få se om det blir drop-in eller terminskort  sen. Skulle vara skönt att ha 3 pass bokade i veckan och sen det utöver en bra BONUS! Nu ska mammamagen BORT BORT!! Ska fråga mamma lite snällt och kolla hur hon jobbar dom veckorna Fredrik är på kurs. Så kanske hon kan lägga barnen dom dagarna det är träning. HOPPAS!

Nu går ögonen i kors så sängen väntar! Och imorgon har vi pappa hemma HELA dagen. Mysdags för familjen tycker jag. Synd bara att det är jourvecka…

Lunch & middag

DSC_1502Kycklingfilé med bönguacamole

4 pers. ca. 30 min.

4 st kycklingfilé(er) á 150gr 10 cm gurka

2 st avokado 1 msk chilipeppar, hackad, mild

½ röd lök, liten 2 msk minifracihe (eller vad man föredrar)

2 st tomater ½-1 vitlöksklyfta

3 dl svarta bönor

Tillagning

Finhacka vitlöken, rödlöken och jalapenon. Kärna ur tomaterna och skär den i små bitar. Skala gurkan och skör den fint. Skär avokadon i små bitar och blanda sedan ner fraiche, sköljda bönor och smaka av med salt.

Stek eller grilla kycklingfilé och servera med bönguacamole.

Näringsvärde per portion:

Energi: 304kcal

Kolhydrater: 13gr

Protein: 10gr

Fett: 10gr

Energifördelning:

Kolhydrater: 13E%

Protein: 53E%

Fett: 30E%

DSC_1505Färsbiffar med blomkålsgratäng

4 port. ca. 30 min.

Färsbiffar: Blomkålsgratäng:

2 msk havregryn 1 kg blomkål

½ dl havregrädde, Oatly 4 dl havregrädde, Oatly

400 gr köttfärs 2 msk fransk senap

1 ägg salt & peppar

salt & peppar 100 gr riven ost

2 msk smör

Tillagning

Biffar: Blötlägg havregrynen i mjölken i 5 minuter i en bunke. Mosa lite med en gaffel. Tillsätt köttfärsen och blanda i salt & peppar samt ett ägg.

Rör runt till en jämn smet. Forma till biffar och stek i smör.

Blomkålsgratäng: Sätt ungen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter och skölj (eller ta fryst i påse). Tina blomkålen och lägg i ugnsform.

Vispa ihop havregrädde med senap, salt & peppar och häll över blomkålen. Blanda ner riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

Källa: Tasteline

Lillördag

DSC_1496

Omelett med rökt kalkon, keso, tomat. 2 Finn crisp med lite färskost.

 

DSC_1499

Tradera är rätt bra det! Fick hem denna låda igår full med kläder till Harry. En del lite sunkiga, men andra jättefina! Är ju lite som att köpa grisen i säcken egentligen.. Oftast så är det inga problem. Men som beskrivningen om dessa plagg;”mycket fint skick”. Fullt med hår, katt, hund? Långa hårstrån. Man kan ju faktiskt rolla av plaggen lite! Och självklart skriva i annonsen om det finns husdjur!!

Jaja, slut gnällt nu. Kollade mailen och jag hinner nog få hem Wii idag!!!! Kom på nu att det är väl bara 1 handkontroll med?? Typiskt. Vi får turas om helt enkelt tills vi köpt en till!

Blev en svettig promenad med vagn och bob igår. BRA! Blir en tur efter lunchen igen. Skulle ju kunna ta dubbelvagnen, men antar att Edit somnar då och det vill vi inte. Med dubbelvagnen så blir det ju dubbelt så tungt då Ler Fröken E har i princip slutat sova på dan så det är lika bra att fortsätta så. Ibland måste man rätta sig lite mer efter barnen.

Räknar ju ner till zumban nu! 7 dagar kvar. Beställde ett par nya träningsbyxor igår, hoppas dom passar. Kul med lite nytt! Är sugen på att testa ett pass som heter Let’s go disco (en rolig och fartfylld dansklass). Är ju kul att dansa, men om jag kan det är en annan femma Skrattar Bara det är roligt så! Ska nog anmäla mig till den.

Nu måste vi leka lite innan lunchen och utgång i snöyran. Ja, det snöar idag också…