tisdag 28 augusti 2012

Order VILA!

Sådär då. Det är inte hälsporre, men det kan utvecklas till det. Var nog tur att jag sökte hjälp fort.
Naprapaten kollade på mina fötter, fick snurra runt. Av det kunde han säga vilken fot jag hade ont i. Skönt att jag inte inbillar mig. Det syntes faktiskt när jag ställde ner fötterna. Fick lägga mig på mage och han kände och tryckte på hälen och resten av foten. Det var typiska symptom på att Plantar fascia är uttänjd, överbelastad. Som sagt så kan detta utlösa en s.k. hälsporre..

Han började med att använda ultraljud. Kändes lite ljummet, men inge obehagligt. Bara efter några minuter med ultraljud så kändes det bättre när han tryckte på hälen igen. Efter det så använde han en laser av nåt slag. Var verkligen skillnad på smärta när jag kom och när jag gick. Nu gör det dock rätt så ont…
Mina fötter håller på att utveckla pronation, inåtrotaion. Fick rådet att skaffa inlägg i skorna som ger extra stöd åt ju hålfoten.
Ska åka in till stan imorgon tror jag och höra med Fot&SkoSpecialisten. Fötterna måste ju funka liksom.

Så vila i några dagar då. Nu måste jag lyssna dels på kroppen och sen på naprapaten även om det tar emot.

Ont? Ja!

Tänker inte skriva alla svordomar jag tänker nu.. Är inte alls på humör =( Ringde HC i morse ang hälen. HC tyckte det lät som hälsporre och att jag skulle avvakta några dagar. Blir det inte bättre så skrev hon att jag är lovad en läkartid. Ville ju träffa nån idag jag!
Ringde en naprapat i närheten och han tyckte om jag ville så skulle vi kolla upp det på en gång. Så nu är tid bokad till 14.30. Håll tummarna!! Blir jag tvingad till vila så kommer jag att krypa ur skinnet, eller rättare sagt jag kommer att spänna ut skinnet.. Kommer äta massa skit =(

Och så vill man ju ha medhåll från nära och kära också. Inte att “Du kanske inte ska träna så mycket” Vad är det för sätt då?? Nu blir jag förbannad/ledsen.. Jag måste träna så är det bara..
Först och främst så får vi se vad naprapaten säger. Enligt honom så var det absolut inget ovanligt. Han frågade om jag tränade mycket, och ja det gör jag väl. Kan räcka med laserbehandling och skoinlägg. Hoppas hoppas!!!!!


 

Förhoppningsvis får jag nån diagnos i eftermiddag. Såklart blir det strul med barnen. Dom går till kl 14 och jag ska vara i Tärnsjö 14.30.. Tur man kan ringa och ändra tid med kort varsel! Edit hade redan berättat för alla att jag hade ont i min fot så dom var förberedda! Min tös det Rött hjärta Vet och kan så mycket!
Ska försöka plocka undan lite och förbereda inför middan som antagligen blir sen.. Fredrik är Göteborg och jobbar idag och vet ej om han kommer hem ikväll/natt eller imorgon.. Suck igen!

Uppdatering/domen kommer under kvällen