torsdag 10 mars 2011

Avslut

Ja, jag har valt att avsluta kursen jag läst på distans. Jag klarar inte av det med båda barnen hemma. Får inte tiden att räcka till och jag kan inte sitta hela kvällarna och läsa. De sista kvällarna har jag läst tills jag somnat sittandes över boken. Kommer ju inte ihåg det jag läst om jag säger så. Känns riktigt skönt att jag tog det beslutet, en sten har lättat från mitt bröst. Det ska ju kännas givande och roligt att studera. Även om det är svenska b som är en ganska tung kurs. Och jag behöver ha en lärare i närheten och klasskompisar för att klara det. Hoppas jag!

Så, det blir lite fördröjning på studierna då. Det kanske är bra. Harry hinner bli lite äldre och båda hinner gå in sig på dagis. Går allt som jag tänkt så börjar jag studera på högskolan till våren.

Vet dock inte hur jag ska finansiera studietiden på komvux då jag studerat och fått studiemedel för alla veckor där. Tror det är 80 veckor man är berättigad studiemedel. Visserligen är det “bara” 1 termin, MEN vad ska jag leva av?? När föräldradagarna är slut så måste jag väl skriva in mig på AMS för att inte bli “nollad” och för att få stämpla så måste jag ju ha barnomsorg, vilket jag har då visserligen. Måste kolla upp om jag kan stämpla och plugga samtidigt + söka jobb. Vet inte alls, har glömt bort allt det där. Var ju ändå cirka 3 år sen jag stämpla sist. Har säkert hunnits blivit nå ändringar där med..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagarna går vidare här hemma. Harry får bättre och bättre balans och ger sig ut på äventyr runt om i huset. Mestadels så sitter han mitt bland leksakerna och trivs! Bråkar lite på Edit om hon är dryg. Precis som det ska va! Och Edit lyssnar väl inte så värst mycket på vad vi säger. En riktigt envis liten tjej. Bra och dåligt. Man ser redan nu vilken nytta dom kommer att ha av varandra. Det värmer i mammahjärtat. Hoppas det fortsätter såhär, även fast jag vet att det kanske inte gör det. Men iallafall så får dom ett tajt band när det är så tätt mellan dom!

Nu ramlar resten av familjen in så det är väl dags att börja med middan!!