fredag 11 maj 2012

Tråkfredag (kräkvarning)

Allt började i går kväll, Harry blev jättedålig i magen. Bytte 5 blöjor på 1 timme tror jag.. Innan tandborstning så kräks han, blää. Hatar verkligen detta!! Edit blir orolig och ledsen och jag håller på att bli galen. Får i Harry i duschen och torkar upp på golvet. Edit står och frågar TUSEN frågor om varför det luktar illa osv.. Lätt att hålla tålamodet uppe?! Inte direkt. Hon börjar tjata om nappen m.m. Men jag stålsätter mig, ingen napp!

Får på alla pyjamas och så. I säng med Harry som ligger och vrider och vänder på sig innan han somnar. Läser saga för Edit. Efter en stund vaknar han igen, ledsen och mycket riktigt så kräks han igen. Men jag var förberedd, hade lagt ut plastad frotté så klarade sängen! Upp med Harry, in i duschen igen. Hemskt att tvinga dom sådär, men vad ska man göra då? Duschade bara av honom, hann ju inte få så mycket på sig. Sen skulle han minsann inte ligga i sin säng.. Bäddar på madrassen och han ligger där och myser. Edit somnar till sist.
Dags för blöjbyte igen!? Sen ville han ligga i vår säng. Okej då tänkte jag. Bäddar upp med alla dess tänkbara kräkskydd, haha. Hade nästan somnat när F kom hem. (han hade varit på larm från kl. halv 5 typ och nu var kl. halv 10 kanske. Jag lämnade honom och han somnade själv.
Blöjbyte igen när vi ska lägga oss. Inge kul och väcka honom, men det måste ju göras. Han och F somnar sen snabbt, men jag kan inte slappna av och sen låg jag väl på 40 cm kanske. Går och lägger mig inne hos Edit. Hon kommer över under natten nån gång.
Hon vaknar vid halv 5 och vill gå ner och hon vill smörja läpparna m.m. Hinner knappt till dörren då jag märker att hon börjar kräkas. Hinner precis få dit madrasskyddet så det blev lätt städat igen! Springer och hämtar hinken så hon tar den. Jätteduktig som gör som vi säger. Hon sa själv hela tiden till att hon ville kräkas. Bäddar på golvet inne hos oss. Edit på en lite madrass och jag på golvet, inte att rekommendera.. Harry vaknar mitt i allt också såklart. Får honom att somna om för det var bara jag som gällde då tydligen. Och Edit ville att jag skulle sitta hos henne. Om man ändå kunde klona sig!!
Hon kräktes sista gången vid halv 6 tror jag. Hon har ätit en halv smörgås, tyckte inte om brödet. Ska göra lite pannkakor strax.
Jag var säker på att det var Harry tänder som spökade igår igen, men nu då.. Kan det vara maten dom åt igår???
Är ju inte van med magsjuka, men oftast så är det väl maten som varit för dåligt uppvärmd som gör oss sjuka? Jaja, bara och hålla tummarna att det bara var en blixtvisit av denna sjukdom!!

Oj va långt och osammanhängande det blev. Grattis till ER om ni läst ända hit!!