Denna rätt var guda god!! Gick hem hos barnen också =)
Ca 4 portioner
2 auberginer
½-1 tsk salt
2 gula lökar (jag hade 1)
2 vitlöksklyftor
400gr köttfärs el. kycklingfärs.
4 msk smör
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
svartpeppar
örtsalt
Sås:
2 dl grädde
2 dl créme fraiché
2 äggulor
2 dl riven ost
2 tsk kanel
2 dl riven gräddost till gratinering
*Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginen. Salta skivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Under tiden skalar och hackar du lök och vitlök som du steker i smör på medellåg värme. Löken ska bli mjuk men inte få färg. Lägg färsen i pannan med löken och öka värmen. Stek tills färsen fått fin färg. Häll på de krossade tomaterna och grädden och låt koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
*Gör i ordning såsen: Blanda grädde, créme fraiche, äggulor, ost och kanel i en kastrull och värm tills osten har smält.
*Varva köttfärs, ostsås och auberginskivor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager gräddost. Gratinera 40-45 minuter mitt i ugnen eller tills osten fått fin färg.
Källa: http://www.annahallen.se/
Smaklig måltid!