måndag 21 februari 2011

Monday

Jaha då. Måndag igen och det SNÖAR!!! Ovanligt? Icke.
Nu hoppas jag att det blir lite ordning här när F är på hemmaplan! Känner att jag behöver det. Svenskan drar ju igång idag så lite egentid kommer jag att behöva nu framöver. Närmare bestämt 10 veckor.. Hoppas att det kommer funka bra och att jag kan sitta och plugga lite på kvällarna, men även hinna med ANNAT som träning och pyssel!

Har skummat igenom lite sidor i ena boken nu på förmiddan. Måste svenska vara så flummigt?
Talspråk, skriftspråk, offentligt och privat språk. Normer, medvetna normbrott, symmetri, stilbrott och ordval. Några av alla kapitel och stycken jag ska läsa denna vecka.
Ska även skriva ett brev till min lärare. En presentation av mig själv. Det är väl det enklaste av uppgifterna denna vecka känns det som. Sen ska jag skriva ett referat av en text. Har inte ens en aning om hur jag skriver ett referat.. Och har inte heller läst texten. Men jag har 2 veckor på mig. Det gäller bara att inte vänta till sista minuten med det.

Sen ska jag läsa en roman och skriva en recension till vecka 4. Har valt Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Vet inte alls vad jag har för förväntningar. Återkommer.

Så, det kommer säkert att bli en del skrivet om svenskan. Och säkert en hel del klagomål, MEN jag behöver denna kurs så jag måste försöka att sköta mig och åtminstone få Godkänt!