torsdag 20 november 2008

Havets läckra wok

4 port. 2 points+ris
2 morötter
1 klyfta vitkål, ca 300gr
1 broccolibukett eller 1 pkt 'a 250gr
1 purjolök
1 pkt minimajs
1 grön eller gul paprika
1 röd paprika
1 tsk salt + 1 krm vitpeppar
2 msk soja + 1 msk vatten
1 msk olja
2 dl kräftstjärtar
2 dl crabsticks
Skölj och ansa alla grönsaker. Skär dem i strimlor och lägg de på ett fat. Dela crabsticks i mindre bitar. Hetta upp oljan och woka grönsakerna. Börja med morot, vitkål och broccoli. Placera varje sort på wokens kanter innan nästa sort läggs ner. Krydda med salt och sojablandningen. Blanda sist ner kräftstjärtarna och crabsticksen och låt dem bli varma. Rör runt försiktigt.
Servera med kokt ris

Tortillalasagne

4 port. 7 points

6 tortillabröd

500gr kycklingfil'e eller köttfärs

2 paprikor

200grchampinjoner

1 gul lök

1tsk flytande margarin

1msk vetemjöl

1 dl lättmjölk

1dl riven ost (max17%)

1påse tacokrydda

1 ½ dl tacosås

Dela kycklingen (färsen), strimla paprika, lök och champinjoner, bryn i margarin. Strö över tacokrydda och mjöl. Häll i mjölk och tacosås. Låt koka ihop några minuter. Varva köttblandningen med ost och bröd i en ugnsform. Gratinera i ugn, 200C ca 20 minuter. Servera med sallad