onsdag 5 januari 2011

Lunch & middag

DSC_1502Kycklingfilé med bönguacamole

4 pers. ca. 30 min.

4 st kycklingfilé(er) á 150gr 10 cm gurka

2 st avokado 1 msk chilipeppar, hackad, mild

½ röd lök, liten 2 msk minifracihe (eller vad man föredrar)

2 st tomater ½-1 vitlöksklyfta

3 dl svarta bönor

Tillagning

Finhacka vitlöken, rödlöken och jalapenon. Kärna ur tomaterna och skär den i små bitar. Skala gurkan och skör den fint. Skär avokadon i små bitar och blanda sedan ner fraiche, sköljda bönor och smaka av med salt.

Stek eller grilla kycklingfilé och servera med bönguacamole.

Näringsvärde per portion:

Energi: 304kcal

Kolhydrater: 13gr

Protein: 10gr

Fett: 10gr

Energifördelning:

Kolhydrater: 13E%

Protein: 53E%

Fett: 30E%

DSC_1505Färsbiffar med blomkålsgratäng

4 port. ca. 30 min.

Färsbiffar: Blomkålsgratäng:

2 msk havregryn 1 kg blomkål

½ dl havregrädde, Oatly 4 dl havregrädde, Oatly

400 gr köttfärs 2 msk fransk senap

1 ägg salt & peppar

salt & peppar 100 gr riven ost

2 msk smör

Tillagning

Biffar: Blötlägg havregrynen i mjölken i 5 minuter i en bunke. Mosa lite med en gaffel. Tillsätt köttfärsen och blanda i salt & peppar samt ett ägg.

Rör runt till en jämn smet. Forma till biffar och stek i smör.

Blomkålsgratäng: Sätt ungen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter och skölj (eller ta fryst i påse). Tina blomkålen och lägg i ugnsform.

Vispa ihop havregrädde med senap, salt & peppar och häll över blomkålen. Blanda ner riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

Källa: Tasteline

1 kommentar:

Anonym sa...

Sv: Har ju precis in förskaffat wii men tycker det är hur roligt som helst och smidigt då man bara kan ta fram det när man hittar en liten glugg i vardagen. Samt tiden blir kortare än att åka iväg till ett gym för att träna