4 pers. ca. 30 min.
4 st kycklingfilé(er) á 150gr 10 cm gurka
2 st avokado 1 msk chilipeppar, hackad, mild
½ röd lök, liten 2 msk minifracihe (eller vad man föredrar)
2 st tomater ½-1 vitlöksklyfta
3 dl svarta bönor
Tillagning
Finhacka vitlöken, rödlöken och jalapenon. Kärna ur tomaterna och skär den i små bitar. Skala gurkan och skör den fint. Skär avokadon i små bitar och blanda sedan ner fraiche, sköljda bönor och smaka av med salt.
Stek eller grilla kycklingfilé och servera med bönguacamole.
Näringsvärde per portion:
Energi: 304kcal
Kolhydrater: 13gr
Protein: 10gr
Fett: 10gr
Energifördelning:
Kolhydrater: 13E%
Protein: 53E%
Fett: 30E%
Färsbiffar med blomkålsgratäng
4 port. ca. 30 min.
Färsbiffar: Blomkålsgratäng:
2 msk havregryn 1 kg blomkål
½ dl havregrädde, Oatly 4 dl havregrädde, Oatly
400 gr köttfärs 2 msk fransk senap
1 ägg salt & peppar
salt & peppar 100 gr riven ost
2 msk smör
Tillagning
Biffar: Blötlägg havregrynen i mjölken i 5 minuter i en bunke. Mosa lite med en gaffel. Tillsätt köttfärsen och blanda i salt & peppar samt ett ägg.
Rör runt till en jämn smet. Forma till biffar och stek i smör.
Blomkålsgratäng: Sätt ungen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter och skölj (eller ta fryst i påse). Tina blomkålen och lägg i ugnsform.
Vispa ihop havregrädde med senap, salt & peppar och häll över blomkålen. Blanda ner riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Källa: Tasteline
1 kommentar:
Sv: Har ju precis in förskaffat wii men tycker det är hur roligt som helst och smidigt då man bara kan ta fram det när man hittar en liten glugg i vardagen. Samt tiden blir kortare än att åka iväg till ett gym för att träna
Skicka en kommentar