Ca 30 bullar
50 gr jäst
5 dl vatten, 37C
2½ dl kvarg 1%
1 dl fibrex
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
5 dl rågmjöl
8-9 dl vetemjöl
Häll rågmjöl och det mesta av vetemjölet, fibrex, kvarg, salt och brödkryddor i en bunke.
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt det i mjölet.
Arbeta samman till en smidig deg.
Låt degen jäsa 40 min, stjälp upp på mjölat bakbord.
Dela den i 2 delar och rulla till längder.
Dela varje längd i 15 bitar och rulla till bullar.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, låt jäsa 30 min.
Grädda i ugn 225C, ca 12-15 min.
Låt svalna på galler.
PS. Gick bra utan brödkryddor. Glömde dom =)DS.
Låt degen jäsa 40 min, stjälp upp på mjölat bakbord.
Dela den i 2 delar och rulla till längder.
Dela varje längd i 15 bitar och rulla till bullar.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, låt jäsa 30 min.
Grädda i ugn 225C, ca 12-15 min.
Låt svalna på galler.
PS. Gick bra utan brödkryddor. Glömde dom =)DS.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar