söndag 9 januari 2011

Middag

 

Kassler & broccoligratäng

DSC_1527

Vi blev glatt överraskade av resultatet! Jättegott!! Kommer vi verkligen att göra igen. Och inte var det svårt heller. Och snabbt också.

 

4 port.      ca 45 min.

2 broccolibuketter                                                         4 dl vispgrädde

1 gul lök                                                                           400 gr kassler strimlad

smör till att steka i och smöra formen med              2 dl riven ost

Salt & Peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin i stora bitar. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min. Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.
2. Smält smör i stekpanna. Hacka gul lök och fräs till den blir mjuk. Tillsätt grädden.
3. Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
4. Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.

Källa: Tasteline